Më shumë

  Publikime / Publications

  Mbi trupin thatim të Shqipërisë,
  shtrihen barkiçët sa gjerë e gjatë!


  Mentaliteti turqeliko-islamik, që trashëgon shoqëria shqiptare nga pushtimi i tejzgjatur 523 vjeçar osmano-turk, ka bërë që shoqëria shqiptare të mos jetë e aftë për të ndërtuar institucione demokratike, dhe për këtë arsye kemi mbetur prapa në zhvillimin e vendit. Nuk ka asnjë vend në botë islamik, ose me shumicë muslimane, demokratik e të zhbvilluar. Pse duhet të jemi ne?! Ndeshemi me fenomene negative të pushtetarëve, me mentalitet oriental dhe me shije sheikësh... Prandaj lind nevoja për të shkruar, duke i kritikuar këto sjellje të pahijshme, të tepruara, hajni e abuzime me pushtetin nga politikanët shqiptarë.

  Një pjesë të shkrimeve të viteve të fundit, i kam publikuar te Fjala e Lirë, nuk i kam kaluar këtu.

  In memoriam: [ Gazeta "Shpresa" ]

  Publikime

  - ese në uebfaqen Shkoder.net... - Botuar në gazetën Shqipëria Etnike, nr. 155. - Publikuar në suplementin Fjala e Lirë, dt. 10.07.2014. - Botuar në gazetën Dita, më 19.11.2013. - Botuar më 28.06.2013. - Botuar në Dita, 25.06.2013. - Botuar në Dita, 17.05.2013. - Botuar më 13.04.2013. - Botuar në Shqiptarja.com, 09.04.2013. - Botuar në Dita, 06.03.2013. - Botuar në Dita, 07.01.2013. - Botuar në Shekulli, 15.11.2010 dhe TemA, 14.11.2010. - Botuar në Shekulli, 12.05.2010 - Botuar në Shekulli, TemA, 12.01.2010 - Botuar në Shekulli, TemA, 01.07.2009 - Dërguar për Shekulli, TemA, etj. 08.06.2009 - Dërguar për Shekulli, TemA, 28.05.2009 - Intervistë botuar në Shekulli, 14.05.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 08.04.2009 - Dërguar për Shekulli, 05.04.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 11.03.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 05.03.2009 - Dërguar për gazetën TemA, 25.02.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 11.02.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 09.02.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 30.01.2009 - Dërguar për shtypin shqiptar, 23.01.2009 - Dërguar për Shekulli, TemA, 21.01.2009 - Dërguar për Panorama, Shekulli, Shqip, Sot, TemA, 16.01.2009 - Dërguar për TemA, 22.10.2008 - Dërguar për Panorama, Shekulli, Shqip, TemA, 19.10.2008 - Dërguar për Shekulli, Shqip, TemA, 11.10.2008 - Dërguar për Shekulli, Shqip, TemA, 07.10.2008 - Dërguar për Panorama, Shekulli, TemA, 22.06.2008 - Dërguar për Panorama, Shekulli, Shqip, Sot, TemA, 16.06.2008 - Dërguar për RD, Standard, TemA, 24.04.2008 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, Shekulli, Shqip, Standard, TemA, 22.02.2008 - Dërguar për Illyria, Shekulli, Standard, Shqip, TemA, 15.02.2008 - Dërguar për Shekulli, Standard, Shqipëria Etnike, 08.11.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, QIK, Shekulli, Standard, TemA, 04.09.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, QIK, Shekulli, Standard, TemA, 27.08.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, QIK, Shekulli, Standard, TemA, 29.06.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, Shekulli, Standard, TemA, 15.06.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, QIK, Shekulli, Standard, TemA, 10.06.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, Panorama, Shekulli, Standard, TemA, 5-7.05.2007 - Dërguar për Panorama, Shekulli, Standard, TemA, 12.04.2007 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, Koha Jonë, Standard, TemA, 12.02.2007 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, RD, Standard, TemA, 26.12.2006 - Botuar në Albania, Koha Jonë, 20.10.2006 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, Koha Jonë, Standard, TemA, Shekulli, 02.08.2006 - Dërguar për Koha Jonë, Standard, TemA, 30.07.2006 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, Koha Jonë, Standard, Shekulli, 28.07.2006 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, Koha Jonë, Standard, TemA, 19.06.2006 - Bouar në Koha Jonë, Standard, TemA, 25.05.2006 - Dërguar për Koha Jonë, Standard, Shekulli, 10.05.2006 - Botuar në Bota Sot, Illyria, Koha Jonë, Standard, 29.04.2006 - Botuar në Albania, Illyria, Koha Jonë, Metropol, QIK, TemA, 27.03.2006 - Botuar në Albania, Koha Jonë, TemA, 17.03.2006 - Dërguar për Albania, Illyria, Bota Sot, Koha Jonë, Shekulli, Standard, 05.03.2006 - Dërguar për RD, Koha Jonë, TemA 26.02.2006 - Dërguar për Illyria, Koha Jonë, Shekulli, TemA 20.02.2006 - Dërguar për Koha Jonë, RD, TemA 20.02.2006 - Dërguar për Illyria, Metropol, Shekulli, janar 2006 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, QIK, RD, Shekulli, TemA 21.01.2006 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, QIK, RD, Shekulli, TemA 22.05.2005 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, 08.03.2005 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 21.09.2004 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, 18.07.2004 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 07.02.2004 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 14.12.2003 - Dërguar për Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 09.10.2003 - Dërguar për Albania, Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 26.09.2003 - Dërguar për Albania, Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 01.09.2003 - Dërguar për Albania, Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 28.08.2003 - Dërguar për Albania, Bota Sot, Illyria, QIK, Shekulli, TemA, 24.08.2003 - Dërguar për Albania, Illyria, QIK, Shekulli, 18.06.2003 - Dërguar për Albania, Illyria, TemA, 08.06.2003 - Dërguar për Albania, Illyria, QIK, TemA, 23.05.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, TemA, 21.05.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, TemA, 12.05.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, 08.05.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, 14.04.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, 20.03.2003 - Dërguar për Illyria, QIK, Shekulli, Trepça.net, 01.03.2003 - Dërguar për Shekulli, 28.02.2003 - Dërguar për "Illyria", QIK, Shekulli, Trepça.net, 15.02.2003 - Dërguar për "Illyria", QIK, Shekulli, Trepça.net, 12.02.2003 - QIK, Shekulli, Trepça.net, 08.02.2003 - QIK 14.01.2003. Trepça.net, 14.01.2003 - QIK, Bota Sot, Trepça.net 24.12.2002. - QIK, Trepça.net 14.12.2002. - QIK, Bota Sot, Trepça.net 06.12.2002. - QIK, Bota Sot, Trepça.net 03.12.2002. - Dërguar për gazetën TemA, 01.09.2002. - Politiken, 18.06.1998. SQ, DA, EN - Dërguar për shtypin shqiptar, shkurt 1997. - Koha Jonë, dhjetor 1996. - Studenti, dhjetor 1992. - Studenti, tetor 1992. - intervistë, Voralberger Nachrichten, Austri, 05.06.1992. SQ, DE, EN - BK, 30.11.1991. - Bashkimi, 31.10.1991. - Sindikalisti, 17.10.1991.

  Shkrime të ndryshme

  Çmimet në treg dhe FMN

  0
  Nga Arben Çokaj, 15 shkurt 2008 Shqipëria ka kohë që ndeshet me një rritje të sforcuar...
  Jozi - Bzheta

  Politika suburbane shkodrane

  0
  Nga Arben Çokaj, 15 qershor 2008 Këto ditë, një grup prej rreth 20 fëmijëve kishin marrë...
  Shpresa

  Gazeta “Shpresa”

  0
  Gazeta "Shpresa" - organ i komunitetit shqiptar në Danimarkë, doli në 7 numra gjithsejt, në...

  Edhe pasiguria na detyron të ikim

  0
  Gjendja e sigurisë është më tragjike në vendet e banuara me studentë e nxënës. Një...
  Rrugë elektorale

  Rrugët tona elektorale

  0
  Nga Arben Çokaj, 28 maj 2009 Në kohën e komunizmit, e gjithë shoqëria ishte peng e...
  Libra online

  Si përdoret Libra NëLinjë?

  0
  Libra NëLinjë është bazuar në aplikacionin (plugin) WooCommerce. Gjendet në adresën https://cokaj.al/shop, që mund të...
  Ibrahim Rugova

  Vdekja e Rugovës – humbje pikëlluese për kombin shqiptar

  0
  Shkruan: Arben Çokaj Ka ndodhur shpeshherë në historinë e njerëzimit, që në momentet më pikëlluese, kur...
  Jozefina në Kuvajt - shkretëtirë

  Sheikja e Shkodrës

  1
  Përse i duhet pushteti Jozefinës? Arben Çokaj, 18.06.2013 (botuar në gazetën Dita me 25.06.2013) Ndryshe nga Pjetër...
  Gerhard Schroeder - profile 2014

  Konflikti në Irak dhe gjysmë-diplomacia evropiane

  0
  Para se publiku i gjërë të njihej me planin amerikan për luftë kundër Irakut dhe...
  Right to kill

  THE RIGHT TO KILL

  0
  E D I T O R I A L "Weekendavisen", 9-15 February 2001 THE DANISH left...