Më shumë

  Arben Çokaj

  Goldbergweg 62
  D-60599 Frankfurt am Main
  Germany

  Cell-AL: +355 69 455 1203
  Cell-DE: +49 152 2598 5980

  E-mail: arben@cokaj.com

  Përkthime: AlbaGlobal

  - Mësues Fizike & Informatike
  - Gazetar & Analist i pavarur
  - Autor librash

  Dhuro me PayPal

  Rreth meje

  Lexo gjithashtu: MOS U DORËZO !

  Dhjetor ’90 – një ngjarje historike !

  Lindur në Grudë-Fushë, Gruemirë, Shkodër më 29.01.1970. Kam kryer studimet e larta në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, dega Fizikë në vitin 1993. Jam marrë me veprimtari shoqërore, politike dhe gazetari. Zakonisht shkruaj poezi, prozë dhe artikuj, si dhe merrem me përkthime, kur kam kohë të lirë...

  Merrem me uebdizajn të uebfaqeve të ndryshme, personale dhe biznesi. dhe me Dizajn grafik të logove, kopertinave të librave dhe bannerave e posterave. Jam marrë edhe me përkthime programesh dhe aplikacionesh në shqip si: WinRAR, Total Commander, WordPress, phpMyAdmin, etj.

  Kam punuar disa vjet në Kopenhagë, Danimarkë si mësues informatike, kryesisht në DtP, UebDizajn e GrafikDizajn. Që prej vitit 2001 jetoj në Gjermani .

  Jam kthyer në Shqipëri në vitin 2004, ku jetoj shumicën e kohës... Kam botuar librin Dizajni Grafik në bashkëpunim me pedagogun e gazetarisë Dr. Rrapo Zguri. Libri përdoret në dy lëndë për studentët e gazetarisë dhe të komunikimit në Universitetin e Tiranës, por mund të përdoret edhe nga njerëz të tjerë, që kanë dëshirë të merren me dizajnin grafik.

  Kam botuar edhe librin ECDL 2013, i cili merret me njohuritë bazë në kompjuter. Libri është rekomanduar për studentët e nivelit master në Universitetin e Prishtinës.

  Në verën e vjeshtën e vitit 2023, bëra gati dhe publikova 3 libra letrarë, Mrekulli n'katror, poezi, Ofiçina, tregime dhe Për Demokracinë, publicistikë.

  Shtëpia ime në Grudë-Fushë, Shqipëri, për Krishtlindje e vitin e Ri...

  Uebdizajn për uebfaqe të ndryshme

  Uebfaqe për Shkodrën, Shkoder.net...

  Portali 'Fjala e Lirë', me shkrime të ndryshme e të përditshme - suplement i Shkoder.net...

  BMC Computers - një firmë modeste, që merret me uebdizajn (uebfaqe) e grafik dizajn (logo, kopertina librash, postera e bannera), me përkthime programesh në shqip për kompjuter dhe me shpërndarje Interneti si ISP.

  dhe shumë uebfaqe të tjera...

  Publikime të ndryshme

  Policia

  Polici politike në Shkodër

  0
  Nga ARBEN ÇOKAJ, Dita – 6 Mars 2013 Mandatit të dytë të PD-së në pushtet, po...
  Hekerup

  HEKERRUP: ZGJEDHJE NË KOSOVË

  0
  "Zgjedhjet janë një premisë sigurie për rajonin!" - deklaron autoriteti më i lartë i OKB-së në...
  The Little Mermaid

  Lirika daneze

  0
  Pesë poetë danezë me nga tre poezi - të shkëputura nga libri "Lirika daneze". Në këtë...
  Iftaromania

  Iftaromania e politikës shqiptare…

  0
  Arben Çokaj Ka kohë që kam dashur ta shkruaj një shkrim me këtë titull, duke parë...

  Kosova disi më ndryshe

  0
  Nuk ka hall më të madh se të jesh zot shtëpie, dhe çelësat e shtëpisë...
  Armët kimike

  Armët kimike siriane dhe Centrali bërthamor pranë Bunës

  0
  Arben Çokaj Në një moment të caktuar, miqtë e tij serbë me ndërmjetës Fazlliçin, ia mbushën...
  Berisha - lypsar

  Shqipëria përtej dëshpërimit

  0
  Nga Arben Çokaj, 22 tetor 2008 Fenomeni i qeverisjes përkundër dëshirës dhe interesave të shumicës së...
  Jozi - Saliu

  Pse po e paguajnë sot shkodranët?

  0
  Nga Arben Çokaj, 12 janar 2010 Kur diçka shkon keq, kërkohen fajtorët. Në standartin demokratik të...
  PD - trapanim

  PD përballë Edi Ramës

  0
  Nga Arben Çokaj, 22 qershor 2008 Politikës së re që evokon Edi Rama si kryetar i...

  Islami dhe shqiptarët

  0
  Botuar në: Gazeta Express, dt. 27.07.2014 Shqipëria Etnike, nr. 155 Gazeta Dita, dt. 14.08.2014 Psikanalisti i famshëm Karl Gustav...

  Pamje nga shtëpia

  Disa foto nga shtëpia në Grudë - Fushë