Më shumë
  Home Libra PDF Zigmund Frojd – Totemi dhe Tabuja
  Shitje !

  Zigmund Frojd – Totemi dhe Tabuja

  Original price was: €15,00.Current price is: €10,00.

  Kategoria:

  Përshkrimi

  Libri ‘Totemi dhe Tabuja‘ i Zigmund Frohd, ka 126 faqe

  PARATHËNIE PËR PËRKTHIMIN HEBRAISHT

  Asnjë lexues i këtij libri nuk do ta ketë të lehtë ta vendosë veten në pozitën emocionale të një autori që është injorant i gjuhës së shkrimit të shenjtë, i cili është krejtësisht i larguar nga feja e etërve të tij – si dhe nga çdo fe tjetër – dhe që nuk mund të marrë pjesë në idealet nacionaliste, por që ende nuk e ka mohuar kurrë popullin e tij, që mendon se në natyrën e tij thelbësore është një çifut dhe që nuk ka dëshirë ta ndryshojë atë natyrë.

  Nëse do t’i bëhej pyetja: ‘Meqë i ke braktisur të gjitha këto karakteristika të përbashkëta të bashkatdhetarëve të tu, çfarë të mbetet tjetër, që të jesh hebre?’ ai do të përgjigjej: ‘Më mbetet vërtetë shumë, dhe ndoshta thelbi i kësaj.’ Tani ai nuk mund ta shprehë qartë atë thelb me fjalë; por një ditë, pa dyshim, do të bëhet e arritshme për mendjen shkencore.

  Pra, është një përvojë e një lloji krejt të veçantë për një autor të tillë kur një libër i tij përkthehet në gjuhën hebraike dhe vihet në duart e lexuesve për të cilët ajo idiomë historike është një gjuhë e gjallë: një libër, për më tepër, që trajton origjinën e fesë dhe të moralit, megjithëse nuk përvetëson asnjë kënd¬vështrim çifut dhe nuk bën përjashtime në favor të hebrenjve. Megjithatë, autori shpreson se do të jetë në një linjë me lexuesit e tij, me bindjen se shkenca pa paragjykime nuk mund të mbetet e huaj për frymën e hebrenjve të rinj.

  VJENË, dhjetor 1930

  Rishikime

  Nuk ka rishikime ende.

  Bëhu i pari që rishikon “Zigmund Frojd – Totemi dhe Tabuja”

  Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e kërkuara shënohen me *

  POSTIMET E FUNDIT